SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Wednesday, November 19, 2014

PASSWORD FACEBOOK LONGGAR?

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


Betul ke sekarang password dekat Facebook ni dah macam longgar tak macam dulu? Dah dua hari wawa perhatikan Facebook. Siap tukar password dibuatnya untuk sahkan wawa mimpi ke betul. 

Yela, kita cipta password bukan main gah lagi siap ada huruf kecil besar beserta nombor titik koma semua sebab taknak bagi orang hack. Tup tup tadi, masa wawa log in Facebook terlupa nak turn off caps lock. Tengah scroll berita dlam Facebook baru teringat. Lepas tu log out balik, tak lama lepas tu log in balik ikut yang betul, boleh bukak juga. Hati masih tak puas hati lai, log out balik tulis lagi dan lagi sampai la wawa penat and last-last tukar password baru. 

Maklum lah, zaman sekarang ni banyak ragam orang yang boleh curi curi password kita lepastu post perkara yang tak elok. Dah banyak kes wawa dengar pasal ini. Kita juga yang jadi mangsa kena maki hamun semua. Nauzubillah. Mudah-mudahan kita dilindungi dari kejadian sebegini ye. 

6 comments:

  1. kebanyakan yg kena tu diorang login kat cc pastu lupa logout

    jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  2. Facebook sekarang tak pasal2 keluar post pelik-pelik padahal kita tak post pun... scary!

    ReplyDelete
  3. saya follow sini sebagai memenuhi syarat GA Yana Afi #334
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah,
    betol dik, fb dh tk secure... bahaya la...

    LatifahFazri

    ReplyDelete
  5. I am regular visitor, how are you everybody?
    This paragraph posted at this site is really pleasant.

    ReplyDelete