SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Monday, November 23, 2015

CINTA PANDANG PERTAMA DENGAN YADAH

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.



Pernah tak korang dengar produk kecantikan jenama Yadah? Produk ni asalnya dari korea dan korang jangan risau sebab bahan bahan yang digunakan menggunakan bahan organik. Takda chemical. Dan wawa salah seorang pengguna setia Yadah ni. Even mahal sikit tapi berbaloi la. Rasa moist je kulit ni.

Harini wawa nak review sikit pasal Yadah. Tak banyak pun. Satu dua produk je wawa review harini. Next update wawa akan cerita balik produk Yadah yang lain. (Berdasarkan apa yang wawa pakai)


Yadah Quality Promise



Sekarang ni Yadah ada sale sebelum 30 November ni. Lagi banyak korang beli dekat Yadah lagi banyak korang akan dapat free gift! Tak percaya? Tengok sini apa yang wawa dah borong dengan Yadah kali ini. 


First try wawa dulu, wawa guna starter kit Yadah. Dalam tu ada brightening maskpack, toner, emulsion, sunblock, bb cream dan notes. Waktu mula cuba haritu, memang terus jatuh cinta dengan mask dia. Rasa lembab je kulit lepas pakai mask. Lepas habis je guna, terus order lagi buat kali kedua dan kali ni memang shopping gila-gila dekat Hermo.my. Percaya atau tak, korang akan dapat free gift Yadah starter kit sekiranya korang membeli produk Yadah RM100 keatas dan mendapat Yadah Sunblock sachet secara free dengan pembelian 12 packets maskpack. 

Kat bawah ni, wawa ada tunjuk cara nak pakai mask Yadah. Mask ni elok pakai selang sehari. Tapi sebab terlalu sedap mask dia, wawa rasa macam tak sabar nak tunggu hari seterusnya untuk pakai mask. Sebelum pakai mask, wawa akan cuci muka dengan cleanser (Yadah bubble deep cleanser) dulu, sapu toner then baru pakai mask. Lepas pakai mask dia, wawa akan sapu Yadah emulsion sikit. Liquid yang ada dalam mask tu, korang jangan buang tau. Amik then sapu sapu la dekat lengan atau leher korang. 



Yadah bubble deep Cleanser


Yadah bubble deep cleanser ni sangat famous dalam kalangan remaja. Isi kat dalam dia rasa ringan je tau macam korang whisk telur sampai kembang. Sekali picit je dah cukup untuk cuci muka sebab texture dia ringan dan gebu. 


Kalau korang jenis yang suka pakai makeup, elok sangat pakai Yadah bubble deep cleanser ni sebab produk ni berupaya untuk menanggalkan makeup korang. Kulit muka yang kering dan sensitif sangat elok guna produk ni sebab Yadah bubble deep cleanser ni boleh lembutkan kulit korang. Memang rasa yakin dan segar lepas guna produk Yadah ni. Wawa akan pakai Yadah cleanser ni sebelum pakai mask untuk hilangkan segala jenis barang yang ada kat muka macam lipstick, bedak etc. 


Kalau dulu, wawa guna produk Himalaya untuk hilangkan masalah jerawat. Tapi sekarang dah bertukar ke Yadah. Sebab Yadah sangat sesuai dengan kulit wawa berbanding produk Himalaya. Masalah jerawat tetap ada tapi sejak pakai Yadah, jerawat mula kering dan kulit pun lembab je. 

Next update kita borak pasal hilangkan blackheads dengan Yadah ok! 

Dan jangan lupa support wawa dalam contest lynk.my ni. Kalau korang nak menang RM4000 dari lynk.my, tekan link ni okeh >> DISINI 

2 comments:

  1. Yadah sounds very interesting. Akak nak try juga la sbb akak mmg prefer produk yg natural. Kalau Wawa nak try produk natural Human Nature, jom join GA akak kat http://dululainsekaranglain.com/healthcare/human-nature-holiday-giveaway

    ReplyDelete
  2. Yadah, cam menarik jer produk ni sis... tpt lain gardian ke watson ke ada tak sis.... :)

    ReplyDelete