SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Thursday, February 27, 2014

CARA BLOCK EMAIL DI YAHOO.COM


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.

Assalamualaikum.






Selepas kejadian penipuan yang wawa hampir kena semalam, hari ini wawa nak bagitahu dekat korang cara-cara nak block email dekat yahoo. Korang boleh block 500 email paling banyak dekat yahoo. Tapi pastikan korang masukkan email yang betul sebelum block. Takut nanti tersilap tulis email kawan korang, tak boleh nak berbalas-balas khabar. hihi. 

LANGKAH PERTAMA

Seperti biasa galakkan diri dengan memulakan sesuatu perkara dengan melafazkan 


LANGKAH KEDUA





Pergi ke laman web YAHOO dan sign in akaun anda macam step yang wawa tunjuk dalam gambar atas.

LANGKAH KETIGA


Lepastu, pergi dekat mail. Tunggu.

LANGKAH KEEMPAT


Lepas tekan mail, korang pergi dekat belah kanan atas yang ada lambang gear dan klik sampai dia keluar senarai menu. [macam dalam gambar]
Tekan SETTING.

LANGKAH KELIMA


Haa, bila korang dah tekan SETTING, dia akan keluar macam-macam senarai dekat belah kiri.
 [gambar atas].
Lepastu, korang pilih BLOCKED ADDRESSES. Dan dia akan paparkan gambaran di atas. 
Korang masukkan address email yang korang nak block. Tak kira spam ke scam ke yang korang rasa mengganggu ketenteraman korang. 

P/S : Pastikan email yang korang letak tu tepat. Sebab kalau korang tersilap letak maknanya korang tak boleh nak contact kawan korang. 

Lepas letak email siap-siap, tekan BLOCK.

LANGKAH KEENAM


Bila dah block, korang jangan terus pangkah tau. Scroll dulu sampai ke bawah sampai korang jumpa butang SAVE. Lepas tekan SAVE, baru korang boleh pangkah dan teruskan aktiviti harian korang tanpa risau lagi. 



3 comments:

  1. lama tak buka my yahoo mail, great piece of sharing dear...

    ReplyDelete
  2. byk dpt email mengarut... bol;eh buat ni... thanks share

    ReplyDelete