SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Monday, September 8, 2014

CABARAN 30 HARI [HARI 6] : APA YANG ANDA MAKAN HARI INI

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.





Akhirnya selesai juga apa yang wawa makan hari ni. Boleh la nak update dekat blog dalam cabaran
hari ke 6. Boleh tahan banyak jugak wawa makan harini. Sorry tak dapat nak belanja gambar makan sebab tak kan depan makanan pun nak selfie jugak kan? Hihi. 

Hari ini rutin pagi macam biasa, makan nasi kapit sambal hitam (nasi himpit sambal hitam). Kalau korang tak kenal, ni rupanya nasi kapit sambal hitam. Wawa ambil gambar ni di blog SINI sebagai contoh untuk tunjuk dekat korang. Ni makanan favorite wawa. Tapi tak boleh makan hari-hari sebab nanti puas. 


Dari segi makanan berat, hari ini 3 jenis nasi wawa makan. Mintak-mintak berat badan maintain lah. Untuk 3 jenis nasi yang wawa makan tu ialah nasi kuning, nasi kunyit bersama gulai terung dan nasi dagang. Bukan makan 3 jenis serentak tau. Ada tengah hari, petang dan malam. Kalau makan serentak, comfirm berat perut nak berjalan. 

Dan last untuk malam ni, wawa makan laksam terengganu dan sedikit pencuci mulut coklat daim bersama bubblecop theyass perisa strawberry kegemaran wawa. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi kepada wawa hari ini. :)




No comments:

Post a Comment